13-04-30 Voetbaltornooi

Vierde en vijfde leerjaar winnen de finale van de Opwijkse scholen!

4de leerjaar

Na een training met oefenmatch tegen het vijfde leerjaar op donderdag, gingen we op vrijdag met veel moed naar de sporthal om daar te laten zien dat we in Droeshout sportieve benen hebben.

Spijtig genoeg vertrokken we al met een handicap want één van onze vaste voetballers lag met zijn been in het gips.  Gelukkig meldde Svanne zich onmiddellijk aan om reserve te staan.

Het begon al goed met een eerste wedstrijd die we wonnen met 0-7.

De tweede wedstrijd wonnen we met 0-3 en dat betekende dat we de finale moesten spelen tegen ’t Luikertje A.

We waren in het begin heel overmoedig en dachten dat het gemakkelijk zou geen maar niets was minder waar. Bij ’t Luikertje hadden ze ook hun beste spelers opgesteld en na de wedstrijd was de stand 1-1.  Er werd beslist om een verlenging van 3 min. te spelen.

Dat hadden we nodig om bijna direct na de aftrap de winnende goal te scoren.  De held van de dag was Rayan, hij bracht ons naar de overwinning.  Overige doelpunten werden gemaakt door Bazil, Arne en Rayan.  Natuurlijk konden die niet scoren zonder de hulp van de ploegmaten.

Langs de zijlijn stond onze supportersclub uitgedost in rood, wit en blauw, met toeters en bellen onze voetballers aan te moedigen.

S-C-O-R-E-N scoren, scoren is ons doel!

Dat geeft ons een goed gevoel!!!

We zijn , zo fier als een gieter, met de beker naar de klas teruggekeerd. We geven die een mooi plaatsje achteraan op de kast.

 

5de leerjaar

Het vijfde moest in de namiddag naar het voetbaltornooi. We hadden reeds het goede nieuws van het 4de al vernomen en konden en mochten niet onderdoen. Omdat we in het vijfde niet genoeg jongens (lees : voetballers) hebben, zijn Jente, Jelle en Tim van het zesde ons komen helpen. We hadden eerst de verschillende ploegen al eens zien spelen en zagen direct dat het hier niet van een leien dakje zou lopen. We moesten dus onze beste beentjes voorzetten. De eerste match wonnen we met 2-0 ! Oef ! Die is al binnen ! 5-0 ! Yes ! We mogen de finale spelen !!!! Maar, natuurlijk, de ploeg waar we moeten tegen spelen, zijn ook goed, anders zouden ze de finale niet gehaald hebben hee ! Het was een zeer spannende wedstrijd ! Tot op het einde ! We wonnen met 1-0 !! Waw ! We zijn ook kampioen ! Maar natuurlijk hebben we ook veel aan onze supporters te danken. Die hebben zich hees geschreeuwd !

Heel fier zijn we de speelplaats opgelopen met onze beker. Die staat nu lekker te pronken op de kast in de klas !